Koknese. Paliekas no strūklavota "Fauna Galva" pēc demontāžas pirms Pērses gravas appludināšanas, 1964

Vieta: Kokneses pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Upes, Latvija, Klintis, Tēlnieki, Koknese (Kokneses novads, Latvija), Pērse, upe (Latvija), Jākobsons, Voldemārs, 1899-1972

Anotācija: Paliekas no strūklavota "Fauna Galva" pēc demontāžas pirms appludināšanas. Strūklaka "Fauna galva", tēlnieks V. Jākobsons. Tēlnieka Voldemāra Jākobsona veidotā strūklaka "Fauna galva" 30tajos gados atradās Kokneses parkā, pašā Pērses krastā, netālu no Pērses ūdenskrituma. Pēc Pļaviņu HES uzcelšanas un Daugavas appludināšanas strūklaku vajadzēja pārvietot un tāpēc ļoti ilgu laiku tā atradusies iemūrēta sienā pie Kokneses vidusskolas. Par godu Kokneses un Vācijas pilsētas Vittingenas 10 gadu sadraudzības pasākumiem 2006. gada 1. jūnijā strūklaku atjaunoja. Pašlaik tā atrodas iepretim I. Gaiša Kokneses vidusskolai starp dīķiem.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Pāvils Karps

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Pāvils Karps

Partnera apzinātājs: Jānis Ivars Padedzis

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (3)

Ivars Silārs 2012. gada 5. jūnijs, 20:00:54

Vai tā izskatījās Pērses grava?

Oto Lukss 2017. gada 24. augusts, 09:29:53

Gluži nē, tās ir paliekas no strūklavota "Fauna Galva" pēc demontāžas pirms appludināšanas. Tā izskatījās pirms tam - httpss://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/Fauna-galva.jpg Strūklaka “Fauna galva”, tēlnieks V. Jākobsons. Tēlnieka Voldemāra Jākobsona veidotā strūklaka „Fauna galva” 30tajos gados atradās Kokneses parkā, pašā Pērses krastā, netālu no Pērses ūdenskrituma. Pēc Pļaviņu HES uzcelšanas un Daugavas appludināšanas strūklaku vajadzēja pārvietot un tāpēc ļoti ilgu laiku tā atradusies iemūrēta sienā pie Kokneses vidusskolas. Par godu Kokneses un Vācijas pilsētas Vittingenas 10 gadu sadraudzības pasākumiem 2006. gada 1. jūnijā strūklaku atjaunoja. Pašlaik tā atrodas iepretim I. Gaiša Kokneses vidusskolai starp dīķiem.

Lilita Rašmane 2017. gada 25. augusts, 14:58:51

Paldies par informāciju.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.