Vitrupes pagasta nams, 1936-05

Vieta: Viļķenes pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Pašvaldību ēkas, Karogi, Sabiedriskās ēkas, Pūtēju orķestri, Viļķenes pagasts (Limbažu novads, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Vitrupes pagasta jaunais biedrības nams

Anotācija: Vitrupes pagasta nama atklāšanas svētku gājiens 1936.gada 15.maijā. Ēka nodega ugunsgrēkā 1940. gados.
"Tā kā esmu no tās puses, tad varu pastāstīt, kāpēc nodega šī ēka. Apkopēja iekurināja aktu zāles krāsni, bet uz skursteņa stārķis bija ievijis ligzdu. Līdz ar to aizdegās jumts, un tā skaistā ēka nodega. Uzklausīju savas mātes Zigrīdas Ozoliņas 18.06.30 stāstus par šo pagastmāju, jo pēc kara viņa 16 gadu vecumā strādāja šajā mājā, veidojot sarakstus par pārtikas kartiņu piešķiršanu. Lielā Tēvijas kara gados šajā ēkā bija Vācu virsnieku štābs. Un viņa stāstīja, ka vācieši pret latviešu meitenēm esot izturējušies ļoti labvēlīgi. Esot dāvinājuši šokolādi. Ēkas kanceleja bija tās aizmugurē, bet iekšā bija skaista zāle ar visu skatuvi." (Stāsta Zita Ozoliņa).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,6 x 13,1 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Gulbis

Partnera apzinātājs: Viļķenes pagasta bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Zita Ozoliņa 2017. gada 6. jūlijs, 21:16:49

Tā, ka esmu no tās puses tad varu pastāstīt kāpēc nodega šī ēka. Apkopēja iekurināja aktu zāles krāsni, bet uz skursteņa stārķis bija ievijis ligzdu. Līdz ar to aizdegās jumts un tā skaistā ēka nodega. Uzklausīju savas mātes Zigrīdas Ozoliņas 18.06.30 stāstus par šo pagastmāju, jo pēc kara viņa 16 gadu vecumā strādāja šajā mājā veidojot sarakstus par pārtikas kartiņu piešķiršanu. Lielā Tēvijas kara gados šajā ēkā bija Vācu virsnieku štābs. Un viņa stāstīja, ka vācieši pret latviešu meitenēm esot izturējušies ļoti labvēlīgi. Esot dāvīnājuši šokolādi. Ēkas kanceleja bija tās aizmugurē, bet iekšā bija skaista zāle ar visu skatuvi.

Lilita Rašmane 2017. gada 10. jūlijs, 12:11:23

Paldies par interesanto stāstu!

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.