Mūra tilts pār Alekšupīti Kuldīgā , 2004

Vieta: Kuldīgas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Upes, Latvija, Kuldīga (Kuldīgas novads, Latvija), Tilti, akmens, Alekšupīte, upe (Latvija)

Anotācija: Vienlaiduma mūra loka ielas tilts pār Alekšupīti Kuldīgā.Būvēts 19.gadsimta beigās
Kuldīgas pilsētas valdes sapulces 1883.6.oktobra sēdē nolēma atļaut namīpašniekiem Šternam un Šēnhofam ierīkot ielu starp Baznīcas (Kirchen) un Kalna (Berg) ielu ar noteikumu, ka par jaunizveidotās ielas bruģa uzturēšanu pēc trim gadiem ir jārūpējas pilsētas kasei, un ka minētajiem māju īpašniekiem jaunajā ielā pāri Alekša strautam par saviem līdzekļiem ir jāuzceļ mūra tilts pēc pilsētas valdes apstiprināta plāna un trīs gadus jārūpējas par tā uzturēšanu. Pie šo nosacījumu izpildes Šēnhofa kungam tiek atļauts pēc savas izvēles lietot pilsētai piederošo daļu publiskajā kanālā starp Goldberga un Šēnhofa mājām. Lēmumu paraksta Kuldīgas pilsētas galva A.Gēbels.(LVVA 795.f. 2.apr. 1295.lieta 288.lp.o.p. un 289.lp.p.p.)
1889.11.martā šis Kuldīgas pilsētas valdes 1883.gada 6.oktobra sēdes protokola izraksts saskaņā ar iesniegumu un pēc Kuldīgas pilsētas tiesas hipotēku lietu nodaļas rīkojuma ir ierakstīts hipotēku grāmatā un pilnā mērā koroborēts ar hipotēkas Nr.8. Ieraksts zemesgrāmatā skan šādi: “1883.gada 6.oktobra vienošanās starp Oskaru Šēnhofu un viņa kaimiņu Johanu Šternu (dokumentā ierakstīts Štēru) par ceļa atvēršanu starp viņu īpašumiem, nostiprināta 1889. gada 11.martā” (LVVA 795.f. 2.apr. 1295.lieta 289.lp.p.p.).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotonegatīvs

Autors: Romvalds Salcēvičs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotografija

Oriģināla glabātājs, partneris: Romvalds Salcevičs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Normunds Broks 2011. gada 26. novembris, 21:51:58

1883.06.oktobrī Kuldīgas pilsētas valdes sapulces sēdē nolemj atļaut namīpašniekiem Šternam un Šēnhofam ierīkot ielu starp Baznīcas (Kirchen) un Kalna (Berg) ielu ar noteikumu, ka par jaunizveidotās ielas bruģa uzturēšanu pēc trim gadiem ir jārūpējas pilsētas kasei, un ka minētajiem māju īpašniekiem jaunajā ielā pāri Alekša strautam par saviem līdzekļiem ir jāuzceļ mūra tilts pēc pilsētas valdes apstiprināta plāna un trīs gadus jārūpējas par tā uzturēšanu. Pie šo nosacījumu izpildes Šēnhofa kungam tiek atļauts pēc savas izvēles lietot pilsētai piederošo daļu publiskajā kanālā starp Goldberga un Šēnhofa mājām. Lēmumu paraksta Kuldīgas pilsētas galva A.Gēbels.(LVVA 795.f. 2.apr. 1295.lieta 288.lp.o.p. un 289.lp.p.p.) 1889.11.martā šis Kuldīgas pilsētas valdes 1883.gada 6.oktobra sēdes protokola izraksts saskaņā ar iesniegumu un pēc Kuldīgas pilsētas tiesas hipotēku lietu nodaļas rīkojuma ir ierakstīts hipotēku grāmatā un pilnā mērā koroborēts ar hipotēkas Nr.8. Ieraksts zemesgrāmatā skan šādi: “1883.gada 6.oktobra vienošanās starp Oskaru Šēnhofu un viņa kaimiņu Johanu Šternu (dokumentā ierakstīts Štēru) par ceļa atvēršanu starp viņu īpašumiem, nostiprināta 1889. gada 11.martā” (LVVA 795.f. 2.apr. 1295.lieta 289.lp.p.p.).

Ginta Zalcmane 2011. gada 27. novembris, 18:38:45

Paldies par tik izsmeļošu papildinājumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.