Cīravas pils, [192-]

Vieta: Cīravas pagasts

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Pilis, Arhitekti, Cīravas muižas pils (Latvija), Cīrava (Aizputes novads, Latvija), Kuphaldt, Georg, 1853-1938, Zeilers, Teodors, 1827-1902, Ainavu arhitekti

Anotācija: Valsts nozīmes kultūras piemineklis Cīravas muižas pils celta 1752. gadā fon Manteifeļu dzimtai kā medību pils. Pils ir piedzīvojusi pārbūvi no 1818. līdz 1823. gadam un 1868. gadā, kad tā ieguva divus izvirzījumus pagalma pusē, kā arī divus simetriskus kvadrātiskus torņus ar neogotikas elementiem celtnes galos. Pils pārbūves projekts tika veidots pēc arhitekta Teodora Zeilera projekta un Tjūdoru neogotikas stilā. Ap pili atrodas 19. gadsimtā veidots parks ar dīķi, kura veidošanā vēlāk palīdzējis Rīgas parku un dārzu direktors Georgs Kufalds (Kuphaldt). Pēc zemes reformas 1920. gadā pils nonāca Latvijas Valsts īpašumā. No 1922. gada līdz 1951. gadam šeit atrodas Meža skola, no 1953. gada līdz 2005. gadam šeit atrodas Cīravas Lauksaimniecības arodvidusskolas korpuss. Mūsdienās pils atrodas privātīpašumā..

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Autors: A. Celmiņš

Izdevējs: B.v. : A. Zelmin

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija, 8,7 x 13,7 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Mākslas un mūzikas centrs. Mākslas lasītava

Novietojuma kods: IAt/77(L)

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.