Ventspils. Fotokolāža, [191-]

Vieta: Ventspils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Pašvaldību ēkas, Ielas, Sabiedriskās ēkas, Tiesu ēkas, Aptiekas, Ventspils (Latvija), Fotokolāža

Anotācija: Apakšā pa labi - Sofijas iela virzienā no Rātslaukuma uz Kuldīgas ielu. Attēlā redzamās ēkas priekšplānā ir saglabājušās.
Užavas iela, Tiesas nams, Rātsnams, Sofijas iela. Augšā pa kreisi Užavas iela virzienā no Lielās ielas uz Pils pusi, redzamā apbūve lielākā daļā nav saglabājusies. Augšā pa labi - "Musse", 19. gadsimta vidū celta vienstāva mūra dzīvojamā, vēlāk administratīvā ēka ar plašu mezonīna izbūvi. Mālera īpašums. Tajā darbojusies 1845. gadā dibinātā vācu kultūras biedrība "Musse". 20. gadsimta sākumā tajā atradusies Ventspils Sabiedriskā banka, 20. gados - Ventspils pilsētas valde. Tagad ēkā atrodas Ventspils tiesa. Apakšā pa kreisi- Rātsnams. Rātsnama ēka ar baroka un klasicisma iezīmēm celta 18. gsdsimta beigās. Pilsētas rāte šajā namā darbu uzsāk 1850. gadā, un pilsētas pašpārvalde šeit darbojusies līdz 1919. gadam. Šobrīd restaurētajā ēkā atrodas Ventspils Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja.
Otrajā pusē vēstule ar datējumu 14.06.1916. un zīmogiem - vācu kara lauka pasta un Jūras karaspēka daļas zīmogs.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Windau : Verlag von Th. G. Antmann

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.