Stopiņu novads. Brasliņas, 1935

Vieta: Stopiņu novads

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Sievietes, Bērni, Suņi, Stopiņu novads (Latvija), Arhitektūra, dzīvojamo ēku, Mājokļi--Latvija--Stopiņu novads, Funkcionālisms (arhitektūra), Brasliņa, Alma, 1907-1976, Brasliņš, Jānis, 1905-1984

Anotācija: Brasliņas, funkcionālisma celtne ar būvniecības stilam raksturīgu izvērstu kubisku būvmasas kārtojumu, plakans jumts, plaši iestiklojumu un kompozīcijas horizontalitāti, kur izcelts gala fasādes erkers, bet dinamiku piedod Art Deco stila frotons. 20. gadsimta arhitektūras stils. Tālajā 1931. gadā vieta mājas celtniecībai, kur veidot savas ģimenes pavardu, tika noskatīta kādā pastaigā. Mājai dots saimnieka Jāņa Brasliņa vārds (1905 – 1984), kas pats ir arī savas jaunbūves inženieris - arhitekts un to veidojis pēc funkcionālisma un Art Deco iezīmēm. Brasliņas celtas 1935. gadā, cēluši Alma un Jānis Brasliņi. 1940. gadā Brasliņās sāk dzīvot Alma un Jānis Brasliņi ar bērniem – Āriju dzim. 1932. gadā, Jāni dzim. 1935. gadā un Māru, dzim. 1940. gadā. Fotogrāfijas centrā Alma Brasliņa. Brasliņas, 1935.gads.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Māra Brasliņa

Partnera apzinātājs: Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.