Garozas muiža, 2015

Vieta: Mežotnes pagasts

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Mežotnes pagasts (Bauskas novads, Latvija), Latvija, Bauskas novads (Latvija), Garozas muiža (Latvija)

Anotācija: Pirmais lēņa raksts, kurā minēti īpašumi pie Garozas upes un Ruwakel strauta ir no 1454.gada (Lielgarozas muiža). 16.gadsimta vidū netālu no upes izveidojās Mazgaroza. 17.gadsimtā abus īpašumus apvienoja, abas muižas daļas bieži mainīja īpašniekus.
Līdz 1973. gadam muižass ēkā darbojās skola, vēlāk ēka pamesta. Līdz 2017. gadam bijušajā Garozas muižā bija saglabājušās kungu mājas drupas, tām blakus 18. gs. beigās / 19. gs. sākumā celtais muižas dienestnieku ērbērģis. Laidara kompleksa, kas iekļāva zirgu staļļa un kūts ēku, vietā atrodas jaunā skolas ēka. Netālu 19. gadsimta 2. pusē celtais laukakmeņu tilts pie muižas iebrauktuves un dārznieka māja pie augļudārza un citu saimniecības ēku paliekas. 2017. gadā muižas ēku drupas nojauktas.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Liga Landsberga

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 digitālā fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Līga Landsberga

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.