Rīga. Vecmīlgrāvja Bērnu un jauniešu centrs, [200-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Skolu ēkas, Sabiedriskās ēkas, Rīga (Latvija), Vecmīlgrāvis (Rīga, Latvija)

Anotācija: Ēka tika uzcelta 1908. gadā kā proģimnāzija pēc kokuzņēmēja un mecenāta Augusta Dumbrovska projekta un ietilpst vienotā kultūrvēsturiskā kompleksā ar Burtnieku namu (tagad - Augusta Dumbrovska mūzikas skola), Ziemeļblāzmas kultūras pili un Zaļo skolu (nodega 2006. gadā)
Brīvvalsts laikā (no 1918. gada līdz 1940. gadam) ēkā darbojās gan zēnu, gan meiteņu, bet vēlāk kopīga proģimnāzija. Tolaik ēkas fasādē atradās Augusta Dombrovska sauklis "Darbs pāri visam". Pēc 1940. gada šeit, nomainot viena otru, bija izvietotas daudzas un dažādas mācību iestādes, tai skaitā: starpskolu mācību ražošanas kombināts, zemākās pakāpes jūrskola, krievu mācību valodas skolu jaunākās klases, kvalifikāciju celšanas kursi, vakarskola, bērnu mākslas amatniecības skola, ziemeļrīgas mākslas un amatu skola, daiļamatniecības skola. 1996. gadā ēka tika atzīta par valsts nozīmes kultūras pieminekli
Šobrīd ēkā atrodas Bērnu un jauniešu centrs "Mīlgrāvis", kas ir pašvaldības padotības interešu izglītības iestāde un ir Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departamenta sastāvdaļa.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.