Nereta. Pamatskola, [1936]

Vieta: Neretas pagasts

Priekšmeti: Pamatskolu ēkas, Fotogrāfijas, Latvija, Nereta (Neretas novads, Latvija), Vīrieši, Sievietes, Skolēni, Karogi, Īpašie pasākumi

Anotācija: Svinīgs pasākums pie Neretas pamatskolas. Ļoti iespējams, ka attēlā ir redzama viesu sagaidīšana, atklājot jaunuzcelto Neretas 6. klasīgo pamatskolu (tagadējo Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolu) 1936. gada 30. oktobrī. Tā kā Kārlis Ulmanis skolu jau bija apmeklējis tā paša gada vasarā, atklāšana notika bez viņa, piedaloties dažiem pašvaldību departamenta un skolu resora ierēdņiem no Rīgas, pagasta vecākajam Kalniņam, vietējās draudzes mācītājam Dellertam u.c. Attēlā pirmais no labās toreizējais skolas pārzinis (direktors) Arturs Jurkovskis (miris ASV 1964. gadā), kurš vadīja skolu no 1931. līdz 1940. gadam. Viņa vadībā arī tika uzbūvēts jaunais skolas nams.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Konrads Degro

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Dainis Bruģis 2018. gada 16. februāris, 20:02:49

Domāju, ka attēlā redzama viesu sagaidīšana, atklājot jaunuzcelto Neretas 6. klasīgo pamatskolu (tagadējo Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolu) 1936. gada 30. oktobrī. Tā kā Kārlis Ulmanis skolu jau bija apmeklējis tā paša gada vasarā, atklāšana notika bez viņa, piedaloties dažiem pašvaldību departamenta un skolu resora ierēdņiem no Rīgas, pagasta vecākajam Kalniņam, vietējās draudzes mācītājam Dellertam u.c. Attēlā pirmais no labās - mana vectēva brālis - toreizējais skolas pārzinis (direktors) Arturs Jurkovskis (miris ASV 1964.gadā),kas vadīja skolu no 1931. līdz 1940. gadam. Viņa vadībā arī tika uzbūvēts jaunais skolas nams.

Ginta Zalcmane 2018. gada 27. februāris, 19:52:44

Paldies par papildinājumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.