Lilija Štengele LNT izrādē "Kailā", [1928?]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Portreti, Rīga (Latvija), Aktrises, Štengele, Lilija, 1891-1958

Anotācija: Franču rakstnieka Anrija Bataija salonlugas "Kailā" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī notika 1928. gada 24. oktobrī. Tulkojis Valdis Grēviņš. Režisors Alfreds Amtmanis-Briedītis, scenogrāfs Artūrs Cimermanis. Galveno - Loletas lomu spēlēja viesmāksliniece Lilija Štengele, Pjēru - Jānis Lejiņš.
"Jauns gleznotājs Pjērs Bernjē izstādē par savu izstādīto gleznu "Kailā" iegūst godalgu, kam seko slava un bagātība. Līdz ar to pārvēršas dzīves apstākļi, gleznotājam rodas jaunas intereses. Dziest mīlestība pret draudzeni Loletu, kura bijusi viņam par modeli "Kailajai" un dalījusies ar mākslinieku visos priekos un bēdās. Gan viņš apprec Loletu, kā to bija solījis, bet jauno dzīves apstākļu rāmī Loleta viņam šķiet par vienkāršu un Pjēru savaldzina skaistā pavedēja grāfiene de Šabrans. Loleta izmisumā izdara pašnāvību, bet viņas dzīvība tiek glābta. Slimnīcā, līdzcietības un pienākuma jūtu dzīts, Pjērs solās Loletai to neatstāt. Bet Loleta jūt, ka Pjērs nav pārspējis savu pieķeršanos grāfienei un rezignēti aiziet pie mākslinieka Rušāra, kas viņu jau agrāk mīlējis un tagad piedāvā tai savu smalkjūtīgo draudzību.".

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.