Arvīds Draviņš, [192-]

Vieta: Talsu pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Portreti, Talsi (Talsu novads, Latvija), Radio, Jūrnieki, Draviņu dzimta, Draviņš, Arvīds, 1909-1940, Radio--Uztvērēji un uztvere

Anotācija: Radio entuziasts talsinieks Arvīds Draviņš (1909-1940) pie radio uztvērēja. Fotogrāfijā uz galda un aiz Arvīda muguras redzami žurnāla "Radio" un tā pielikuma "Radio Fona programa" izdevumi ar 1926. un 1927. gada gājumu vāka noformējumu. Attiecīgais periodiskais izdevums tiek izdots laika periodā no 1926. gada aprīļa līdz 1930. gada septembrim.
Radio Latvijā raida kopš 1925. gada 1. novembra. Sākumā radio raidīja divas stundas dienā, turklāt uztvērēju skaits bija tikai 331. 1940. gadā pirms PSRS ienākšanas Latvijas Radio bija jau 156 568 klausītāji.
"Imants Tamsons laikrakstā „Talsu Vēstis” rakstīja: Žaņa un Matildes dēls Arvīds dzimis 1909. gada jūlijā Valdgales pagastā. Arvīds 1924. gadā pabeidza Valsts Talsu 6 klašu pa-matskolu, 1930. gadā – Valsts Talsu ģimnāziju. Pēc radiotelegrafistu kursiem Avīds Draviņš sāka jūrnieka gaitas uz Latvijas tirdzniecības kuģiem. Vispirms uz kravas tvaikoņa „Aija”, kas veica reisus Baltijas jūras ostās Rīga–Ventspils–Liepāja. Pēc tvaikoņa „Aija” bojāejas iepretim Rojai, ap desmit jūras jūdžu attālumā no krasta, kuģu ceļā 1937. gada 2. februārī. Pēc tam viņš dažus reisus gāja jūrā uz kravas tvaikoņiem „Rāmava” un „Sigurds Faulbaums”. 1939. gadā šī tvaikoņa īpašnieks Maksis Faulbaums izbrauca uz Vāciju un savas rēderejas „Maksis Faulbaums” darbību pārcēla uz Štetīni. Arvīds Draviņš turpināja radiotelegrāfista darbu uz tvaikoņa "Tautmīla", ko 1940. gada 29. janvārī sabombardēja Vācijas lidmašīnas. Laikraksts „Rīts” 1940. gada februārī rakstīja:„Arvīdu Draviņu apbedīja Anglijā, Great Yarmouth Hemsby kapsētā.” (No Aleksandra Pelēča lasītavas 2017. gadā izdotās grāmatas "Talsu namu stāsti").

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Armands Strauja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.