Oliņkalna estrāde, 1957

Vieta: Klintaines pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Dziesmu svētki, Brīvdabas estrādes, Klintaines pagasts (Pļaviņu novads, Latvija), Oliņkalns (pilskalns : Latvija)

Anotācija: Oliņkalna estrāde 1957. gadā. Daugavas labais krasts aiz Pļaviņām, pretī Stukmaņmuižai. Pļaviņu rajona dziesmu diena Oliņkalna estrādē 1957. gadā, veltīta Vispasaules 6. jaunatnes festivālam. Apkārt estrādei auguši simtgadīgi ozoli
Estrādes teritorija appludināta 1965. gadā, uzbūvējot Pļaviņu HES. Pirms appludināšanas veikti arheoloģisko izrakumi, līdz ar to vieta ir stingri sarakāta un apbērta. Koka tika soli nojaukti pirms appludināšanas. Mūsdienās estrādes pakāpienu apakšējā daļa, uz kuriem izvietojās kori, atrodas ūdenī. Skatītāju solu vieta ir aizaugusi ar kokiem un krūmiem.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 18,5 x 12 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Gostiņu bibliotēka

Partnera apzinātājs: Pļaviņu novada bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Jānis Ivars Padedzis 2011. gada 17. septembris, 09:51:22

Estrāde nav nojaukta.Pakāpienu apakšējā daļa, uz kurriem tika izvietoti kori,atrodas ūdenī.Vieta,kur bija izvietoti skatītāji ir aizaugusi ar kokiem un krūmiem.Soli bija koka,tie tika nojaukti.Šī vieta ir stingri sarakāta un apbērta arheoloģisko izrakumu rezultātā,kuri tika veikti pirms appludināšanas.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.