Bruknas muiža, 1984

Vieta: Dāviņu pagasts

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Dāviņu pagasts (Bauskas novads, Latvija), Bruknas muiža (Latvija), Bruknas muižas kungu māja (Latvija)

Anotācija: Bruknas muižas pils celta 18.gadsimta trešajā ceturksnī, pārbūvēta 19.gadsimta vidū. Līdz mūsdienām ir saglabājusies daļa no koka apdares, dažu logu aiļu slēģi un misiņa durvju viras ar ozolzīlītes gabinām. Autentiskas ir vītņu veida koka kāpnes, kas ved uz muižas otro stāvu. No 1919. līdz 1966. gadam muižas kungu mājā izvietoja pamatskolu. No 1927. līdz 1931. gadam muižas kungu mājā notiek remontdarbi, bet jau 1935.gadā bijusi runa par ēkas pārbūvi, lai to pielāgotu skolas vajadzībām. Pēc skolas slēgšanas, kungu mājas pārbūves darbi saistās ar virkni aizmūrētu durvju aiļu un starpsienu izbūvi, lai ēku pielāgotu atsevišķu dzīvokļu iekārtošanai. Pie lielās pils zāles tika izveidota skatuve un telpa kinomehāniķim.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.