Aumeisteri. Keramiķis Pēteris Fridrihs Padedzis ar sievu Alvīni Johannu un Dēliem , 1914

Vieta: Grundzāles pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Portreti, Bērni, Grundzāles pagasts (Smiltenes novads, Latvija), Mazi bērni, Podnieki, Padedzis, Pēteris Fridrihs

Anotācija: Aumeisteru ķieģeļnīcas īpašnieka Karla Padetz dēls, keramiķis Pēteris Fridrihs Padedzis ar sievu Alvīni Johannu un Dēliem Pēteri, Jēkabu un Jāni neilgi pirms izsūtīšanas uz krieviju. Dēls Jēkabs mira izsūtījuma laikā Veļikije Luki, Pēteris Fridrihs ar ģimeni atgriezās Aumeisteros, 20. gadsimta 20. gados pārcēlās uz dzīvi Pļaviņās, un uzcēla savu cepli. Pēteris Fridrihs Padedzis mira Pļaviņās 1939. gadā. Dēlus Pēteri un Jāni mobilizē latviešu leģionā. Otrajā pasaues karā abi cīnījās 15. divīzijā. Pēteris krita laužoties ārā no aplenkuma 1944.gada februārī pie Tornas. Jānis karu pabeidza amerikāņu zonā un turpināja dienēt paramilitārajā vienībā, kuru izveidoja no latviešu, lietuviešu un igauņu leģionāriem. Kopā ar vienību viņš piedalījās Nīrnbergas procesa apsardzē.J ānis mira 1984.gadā Bohumā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Ivars Padedzis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.