Rīga. Zirgu tramvajs netālu no bijušajiem Kārļa vārtiem, [189-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Pilsētas, Latvija, Zirgi, Pētera baznīca (Rīga, Latvija), Vecrīga (Rīga, Latvija), 13. janvāra iela (Rīga, Latvija), Tramvaji

Anotācija: Kārļa vārti pilsētas nocietinājumu valnī un Kārļa ravelīns, nosaukti Zviedrijas karaļa Kārļa XI vārdā, atradās netālu no Kārļa (tagadējās 13. janvāra) ielas. Kārļa vārtus nojauca 19. gadsimta 60. gados, likvidējot pilsētas nocietinājumu vaļņus.
Fotogrāfijā parādītā vieta ir ap stūri no bijušo Kārļa vārtu atrašanās vietas, kas bija Kungu ielas galā. Attēlā redzamā apbūve ir šobrīdējā Latvijas Mākslinieku savienības nama (11. Novembra krastmala 35) vietas agrākā apbūve, veroties no vecā Dzelzs tilta nobrauktuves. No tās līdz mūsdienām saglabājusies niecīga daļa, attēla labajā malā redzamais mūris ir daļa no nama Pasta ielā 3. Attēla kreisajā malā redzami divu Mārstaļu ielas namu augstie, slīpie jumti, attiecīgi Mārstaļu ielā 21 (Dannenšterna nams) un blakus esošais Nr. 19. Attēlā zem Pēterbaznīcas torņa redzama kāda agrāka Minsterejas ielas dzīvokļu nama fasādes daļa.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,4 x 11,5 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0219-29

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Armands Strauja 2021. gada 1. februāris, 14:18:14

Fotogrāfijā parādītā vieta nav gluži "pie bijušajiem Kārļa vārtiem", bet ir ap stūri no bijušo Kārļa vārtu atrašanās vietas, kas bija Kungu ielas galā. Šai attēlā redzamā apbūve ir šobrīdējā Latvijas Mākslinieku savienības nama (11. novembra krastmala 35) vietas agrākā apbūve, veroties no vecā Dzelzs tilta nobrauktuves. No tās līdz mūsdienām saglabājusies niecīga daļa, attēla labajā malā redzamais mūris ir daļa no nama Pasta ielā 3. Attēla kreisajā malā redzami divu Mārstaļa ielas namu augstie, slīpie jumti, attiecīgi Mārstaļu ielā 21 (Dannenšterna nams) un blakus esošais Nr. 19. Attēlā zem Pēterbaznīcas torņa redzama kāda agrāka Minsterejas ielas dzīvokļu nama fasādes daļa.

Lilita Rašmane 2021. gada 2. februāris, 09:31:40

Paldies par aprakstu!

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.