Krustpils piensaimnieku sabiedrība, [193-]

Vieta: Jēkabpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības, Pienotavas, Krustpils (Jēkabpils, Latvija)

Anotācija: Krustpils piensaimnieku sabiedrības reklāma ar sasniegumiem, sviesta muciņām un pienotavas ēkas attēlu. Pienotava (attēla apakšējā daļā) atradusies Rīgas ielā 191 (ēka ir saglabājusies līdz mūsdienām kā veikala ēka) (Salnais V., Maldups A. Pilsētu apraksti.1.daļa.-Rīga, 1936 -53.lpp.)
Krustpils piensaimnieku sabiedrība tika nodibināta 1923. gadā, tā bija spēcīgākā lauksaimniecības vienotības organizācija, apvienojot vairāk kā 500 piena piegādātāju. Sabiedrība bija noorganizējusi krējotavu tīklu, ierīkojot 3 motorkrējotavas, 7 rokas krejotavas. Rūpējusies par smagā auto iegādi, ar ko pienu piegādājusi no saimniecībām uz pienotavu Krustpilī. 1936. gadā tika pārstrādāti 175000 litru piena, no kura tika saražoti 72295 kg sviesta, no kura 78% tika eksportēti kā I šķiras. Sabiedrības valdes priekšsēdētājs bija Juris Krūmiņš, biedrs un sekretārs Pēteris Freivalds, kasieris Pēteris Rāviņš, valdes locekļi Alberts Lūļaks un Niklāss Jaunzems, revīz. komisijas priekšs. Pēteris Rubens, sekretārs Pēteris Reinfelds. (Daugavpils apriņķis.Dzīve un darbs,- Rīga, 1937).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.