Jēkabpils. Fotokolāža, [189-]

Vieta: Jēkabpils

Priekšmeti: Atklātnes, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Ielas, Austrumu Ortodoksālās baznīcas ēkas, Jēkabpils (Latvija), Jēkabpils Svētā Gara pareizticīgo baznīca (Latvija), Jēkabpils Sv. Miķeļa evaņģēliski luteriskā baznīca

Alternatīvais nosaukums: Sveiciens no Jēkabpils

Anotācija: Viens no pirmajiem skatu kartīšu veidiem, kuros bija iespiests vācu valodā Gruss aus.... Šāds sveiciens bija raksturīgs visām tā laika Eiropas skatu kartēm. Pastkarte veidota no trijiem skatiem, kurus ietver ziedu vītnes. Fototipija.(Litogrāfija?)
Attēlos, sākot no kreisā puses attēloti: Jēkabpils luterāņu baznīca, kura redzama vēl arkoka torni, kurš vēlāk 1907. gadā tika nojaukts un uzcelts jauns mūra tornis. Otrajā attēlā redzama Lielās ielas (mūsdienās Brīvības ielas) apbūve ar tās galā redzamo Jēkabpils pareizticīgo klosteri un tā Svētā gara baznīcu. Trešajā attēlā redzams Tirgus laukuma (mūsdienās Vecpilsētas laukums) posms ar skatu uz Lielo ielu. Attēlā redzamas trīs ēkas: no labās puses redzama pamatskolas ēka (mūsdienās grāmatnīca "Aisma"), pa vidu divstāvu mūra ēka, kurā Pirmās brīvās Latvijas laikā bijis Oskara Vildes desu un gaļas veikals (mūsdienās tūrisma centrs), pa kreisi esošo ēku Pirmās brīvās Latvijas laikā Vilde pārbūvēja kā divstāvu ēku dēlam kafejnīcas ierīkošanai. Tā kā kafejnīca saglabājās arī padomju gados, saukdamās par "Pērsi". Mūsdienās ēkā izvietojusies "Citadeles" banka. Tālumā redzama Kena muiža.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.