Aizpute. Estrāde Vadoņkalnā, [193-]

Vieta: Aizputes pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Aizpute (Aizputes novads, Latvija), Parki, Brīvdabas estrādes, Mākslinieki, Dārdedzis, Jānis, 1898-1994

Alternatīvais nosaukums: Aizpute. Ainava Vadoņkalnā

Anotācija: Aizputes parkā 1935. gadā tika uzsākti labiekārtošanas darbi. Šajā laikā tā teritorijā esošo Misiņkalnu pārdēvēja par Vadoņkalnu. Šeit pēc mākslinieka Jāņa Audriņa meta, uzcēla pirmo latviskā stilā veidotu estrādi. Brīvdabas estrādi būvēja amatnieks Žanis Segliņš. Būvniecība tika pabeigta 1937. gada jūlija pēdējās dienās, gatavojoties 3. Aizputes novada dziesmu svētkiem, kas notika 1. augustā. Vēl 30. jūlija "Kurzemes Vārdā" minēts, ka pašlaik steidz pabeigt jauno estrādi. Līdz dziesmu svētkiem dabas parkā Vadoņkalns bija ierīkoti kājceliņi, apdēstītas alejas, izrakts Gulbju dīķis un veikti citi labiekārtošanas darbi. 1940. gada 29. jūlijā atjaunoja parka vēsturisko nosaukumu - Misiņkalns. Pēc Otrā pasaules kara uzbūvēja jaunu estrādi, kas arī nav saglabājusies līdz mūsdienām.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Rīga : Fotobrom

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ivars Silārs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Ivars Silārs 2014. gada 10. marts, 20:57:24

Fotogrāfijā redzamās tautiskā stilā projektētās estrādes būvniecība tika pabeigta 1937. gada jūlija pēdējās dienās, gatavojoties 3. Aizputes novada dziesmu svētkiem, kas notika 1. augustā. Vēl 30. jūlija Kurzemes Vārdā minēts, ka pašlaik steidz pabeigt jauno estrādi. Līdz dziesmu svētkiem dabas parkā „Vadoņkalns” bija ierīkoti kājceliņi, apdēstītas alejas, izrakts Gulbju dīķis un veikti citi labiekārtošanas darbi. Estrāde tiešām nebija 96 m augstā Vadoņkalna virsotnē, taču nebija arī tā pakājē, kā minēts anotācijā.

Ginta Zalcmane 2014. gada 30. marts, 17:11:14

Paldies par precizējumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.