Kara ministrs ģenerālis Jānis Balodis Balvos, 1938-08-14

Vieta: Balvu pilsēta

Priekšmeti: Latvija, Sievietes, Portreti, Balvi (Balvu novads, Latvija), Ģenerāļi, Attēli, Balodis, Jānis, 1881-1965, Ministru kabineta locekļi

Objekta tips: Attēls

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 2 attēli

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Dričs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Armands Strauja 2016. gada 5. janvāris, 13:28:10

Ogres Ziņas, Nr.23 (27.08.1938), O.Liepiņa rkasts Tēvzemei un Brīvībai. "(..) 14. augustā Valsts prezidenta vietnieks, kara ministrs un Latvijas atbrīvotāju virspavēlnieks, ģenerālis Jānis Balodis atklāja pieminēkli Latgales partizāņiem Balvos." Seko izklāsts par partizāniem Brīvības cīņu laikā, kas ir dažādu kara dalībnieku un tostarp Baloža stāstījums. Raksta daļa, kas attiecināma uz minēto pasākumu Balvos beidzas tā: "Un kā savas runas kvintesenci ģenerālis Balodis uzsvēra:"Es gribētu, lai jūs atminētos šodien, rīt un vienmēr uz priekšu divus vārdus, kas ir ierakstīti mūsu kopīgā pieminēklī - mūsu Brīvības pieminēklī Rīgā:"Tēvzemei un Brīvībai". Sevišķi es lūdzu jūs, Latvijas jaunatne, šos vārdus atminēties. Es domāju, ka šajos divos vārdos ir izteikta mūsu pagātne un nākotne un jums šie divi vārdi arī grūtās dienās būs kā zvaigznes, kā ceļa rādītāji." Tauta vienprātīgā sajūsmā uzņēma ministra vārdus (..)."

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.