Liepāja. Tvaikonis "Kuldīga" remontā rūpnīcas dokā, [193-]

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Tvaikoņi, Liepāja (Latvija), Liepājas osta (Latvija), Kuģi--Ekspluatācija un remonts, Kuldīga (tvaikonis)

Anotācija: Tvaikonis "Kuldīga" remontā, Liepājas K.O.D. (Tosmares) rūpnīcas dokā.
Kuģis būvēts 1908. gadā, pirmais nosaukums "Wilhelm HEMSOTH", 1914. gada augustā sākoties 1. Pasaules karam Krievijas armija atkāpjoties nogremdēja, bloķējot Ziemeļu ieeju Liepājas ostā, 1916. gadā tiek izcelts un atjaunots, 1921. gadā pārdēvēts par "PENTEIFI" un pieder angļu Pentwyn S.S. Co., 1925. gadā pārdots kuģniecībai A/S Latvijas Beļģijas līnija un pārdēvēts par "Kuldīga", 1940. gada augustā sakarā ar Latvijas aneksiju un nacionalizāciju kuģi pārņem LPSR kuģniecība, 1941. gada 28. jūnijā atrodas Liepājā remontā rūpnīcā Tosmare, kur to pārņem Vācijas flote, kura 1942. gadā maina nosaukumu uz "Preußisch HOLLAND". 1947. gadā pēc Vācijas sakāves atdots PSRS ar nosaukumu "Kuldīga". Turpina kuģošanu līdz 1954. gadam, tad nodots britu kompānijai ar nosaukumu "BELTYNE", 1959. gadā devās pēdējā reisā uz Honkongu, kur tika sagriezts metāllūžņos.
Otrajā pusē zīmogs: "FROM THE COLLECTION OF THEODOR F. SIERSDORFER B.N.R.A.".

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.