Valmieras vidusskolas 9a klase pie Abavas Velnakmens, 1959-05

Vieta: Kandavas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Skolēni, Laukakmeņi, Skolotāji, Kandavas pagasts (Kandavas novads, Latvija), Tūrisms, Atpūta brīvā dabā

Anotācija: Abavas Velnakmens - gandrīz ovāls iesarkanas krāsas akmens. Velnakmens ir akmens laikmeta ledāju darbības liecinieks. Kaut gan Velnakmens izmēri (garums 5,3 m, platums 4,3 m, augstums 2,1 m, apkārtmērs 15 m) nav īpaši lieli, tas jau kopš 20. gs. sākuma ir kļuvis par populāru tūrisma objektu. No Velnakmens paveras lielisks skats uz Abavas ieleju. Ir ticējums, ka Velnakmens var piepildīt pie tā klusi izteiktās vēlēšanās, vienīgi akmenim divas reizes jāapiet apkārt saules virzienā un vienu reizi - pret saules gaitu. Velnakmeni apvij teikas un nostāsti. Kāda teika stāsta - reiz esot bijis Velns, kas gribējis Abavu aizdambēt. Taču nav paguvis, jo viņu pārsteigusi gaiļa dziesma. Velns mūkot atpakaļ pazemē, akmeni nometis turpat pļavā kalna galā, kur atrodas vēl šodien. (Avots: http://visitkandava.lv/akmeni/abavas_velnala_un_velnakmens)
Augšā uz akmens - Valmieras 11 varoņu-komjauniešu vidusskolas ilggadējais dabaszinību skolotājs Liepiņš..

Objekta tips: Fotokopija

Datu nesējs: Papīrs

Autors: Andris Valdmanis

Atslēgvārdi: Ekskursijas, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Andris Valdmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.