Gostiņi. Ugunsdzēsēju gājiens, [191-]

Vieta: Pļaviņu pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Pļaviņas (Pļaviņu novads, Latvija), Latvija, Mūzikas instrumenti, Vīrieši, Bērni, Žogi, Ugunsdzēsēji, Elektriskās līnijas--Balsti un stabi, Gostiņi (Pļaviņas, Latvija), Sieviešu kurpes

Alternatīvais nosaukums: Glazmanka. Ugunsdzēsēju depo

Anotācija: Gostiņi (Glazmanka, Dankere) izveidojās pēc 1830. gada kā ebreju amatnieku un tirgotāju miests Vitebskas guberņas tālākajā ziemeļrietumu stūrī izvirzījumā starp Vidzemes un Kurzemes guberņām. Tā izcelšanās saistīta ar Krievijas impērijas likumu par nometinājuma joslu, kas aizliedza ebrejiem iegūt īpašumus un tirgoties ārpus noteiktām teritorijām. Līdz 20. gadsimta sākumam bija nozīmīgs novada tirdzniecības un saimniecības centrs. Gostiņi smagi cieta 1905. gada revolūcijas un 1. pasaules kara laikā, kad no 192 namiem tika nopostīti 152. Latvijas Republikas laikā 1930. gados iedzīvotāji nodarbojās ar tirdzniecību (90 uzņēmumi) un sīkrūpniecību (70 uzņēmumi), kā arī ar zvejniecību un plostu pludināšanu. 2. pasaules kara laikā nacisti nogalināja vairākus simtus pilsētas ebreju. 1925. gadā Gostiņiem piešķīra biezi apdzīvotas vietas (ciema) statusu, 1933. gadā — pilsētas tiesības. 1956. gadā iekļauti Pļaviņu pilsētas sastāvā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zāģers

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.