Skaņaiskalns , [196-]

Vieta: Skaņkalnes pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Upes, Latvija, Klintis, Salaca, upe (Latvija), Makšķerēšana, Skaņkalnes pagasts (Mazsalacas novads, Latvija), Skaņaiskalns (Latvija), Smilšakmens

Anotācija: Makšķerēšana Salacas upē pie Skaņākalna. Salacas krastos kopumā uzskaitīti 203 smilšakmens atsegumi. Skaņais kalns ir 20 metrus augsta un 90 metrus gara sarkanā devona smilšakmens klints Salacas kreisajā krastā. Atrodas Salacas ielejas dabas parka teritorijā apmēram 0,5 km attālumā no Neļķu klintīm. Tā ir visgludākā lielā klints Latvijā, ģeoloģiskais un ģeomorfoloģiskais dabas piemineklis. Tur novērojams unikāls akustiskais efekts - paraboliski izliektā klints spēj izteikti atskaņot skaņu, no labā krasta vērojams atbalss efekts - runātāja balss atbalsojas nevis pašam runātājam, bet gan klausītājam, kas atrodas dažus desmitus metru nost. Katrā no šīs zonas punktiem skaņa mainās. Skaņa neatskaņojas, ja tā ir skaļa. Atbalsis savā laikā pieminējuši Kaudzītes Reinis un Lapas Mārtiņš.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Armands Strauja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.