Liepāja. Neatpazīta sieviete Raiņa parkā ar velosipēdu, 1925

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sievietes, Velosipēdi, Parki, Liepāja (Latvija), Koki, Vēsturiskie parki, Kuphaldt, Georg, 1853-1938, Ainavu arhitekti, Kleitas, Sieviešu cepures, Sieviešu apģērbs

Anotācija: Parku sāka veidot pēc 1841. gadā veiktās nosusināšanas saistībā ar Liepājas - Grobiņas šosejas izbūvi. 1842. gadā otrpus šai šosejai izbūvēja paviljonu, kas darbojās visu gadu, ar dārzu un telpām koncertiem, kas tur notika līdz Kūrmājas uzcelšanai (1875. gadā). Ap 1848. gadu uz šejieni no pilsētas vecākā parka - Šmedema dārza - pārcēla Jāņu svinības ar tautiskām izdarībām un plašu uguņošanu. 1849. gadā pilsētas galva Kārlis Ūlihs (Ulich) aicināja liepājniekus ziedot koku dēstus parka izveidei. Parks tika veidots kā ainavu parks pēc Rīgas galvenā dārznieka Georga Kufalta (Kuphaldt) projekta. Parkā aug bērzi, liepas, kastaņas, priedes, visvairāk ir melnalkšņu (vienam no tiem apkārtmērs ir 3,7 m, bet augstums - 22 m). Dienvidu daļā celiņi izveidoti krusta zīmes veidā, kas atbilst galvenajiem gājēju virzieniem. 19. gadsimta beigās parks tika saukts par Jaunliepājas parku, Raiņa parka nosaukumu tas ieguva 1925. gadā. 20. gadsimta 30. gados parka stādījumus papildina ar krūmu un koku grupām virsdārznieka A. Leimaņa vadībā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.