Daugavpils. Bērnu rati. Viestura iela, 1962

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Daugavpils (Latvija), Skolēni, Malka, Mazi bērni, Bērnu rati, Bērnu apģērbs, Skolas formas, Pionieri, Viestura iela (Daugavpils, Latvija)

Anotācija: Izveidojusies 19. gs. pirmajā pusē. Saukta arī par Miesnieku ielu, kas, visdrīzāk, nācis no gaļas izstrādājumu tirgotāju bodēm. 19. gs. otrajā pusē šeit atradās zivju tirgus, kas tika slēgts 20. gs. sākumā un tā vietā tika uzbūvētas akmens mājas.
Iela bijusi viena no tirgotāju ielām pilsētā. Šeit atradās bodes, veikali, konditorejas, aptiekas, frizētavas u.tml. 1935. gadā tika pārdēvēta par Viestura ielu. 30. gados ielas sākumā atradās pilsētas prefektūra un policijas iecirkņi.
Krustojumā ar Lāčplēša ielu atradās viena no vecākajām sinagogām pilsētā - Planovers, kas celta 1840. gadā. 1960. gados ēka tika nojaukta tās sabrukušā stāvokļa dēļ.
Tirdzniecības un izklaides centra "Ditton Nams" un "Maxima" dēļ, iela tikusi pagarināta par vienu kvartālu. 2018. gadā pie Centra poliklīnikas, kas būvēta 1973. gadā, tika sākta ielas rekonstrukcija - paplašināts ceļš.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija. Attēlu pievienoja J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 6. klases skolniece Arina Kuzņecova.
Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Olga Kuzņecova

Partnera apzinātājs: Arina Kuzņecova

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.