Liepāja. Jaunu cilvēku grupa Liepājas centrā, 1983

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Liepāja (Latvija), Strūklakas, Autobusi, Laulātie pāri, Liepājas Latviešu biedrības nams

Anotācija: Fotogrāfijā ir Liepājas 3. pamatskolas skolēna Georgija Bogdanova vecmāte, viņas māsa un viņas vīrs, kuri atrodas Liepājas centrā Ļeņina ielā (mūsdienās Lielā ielā), blakus Liepājas Pedagoģiskajam institūtam (mūsdienās Liepājas Universitāte).
Liepājas Universitātes ēka, kas tika celta 1954. gadā, sākumā bija paredzēta PSRS novada komitejas vajadzībām, bet pēc reformas novada komiteja tika likvidēta, un jaunā, uzcelta ēka tika atdota Liepājas Pedagoģijas institūtam, kurš bija izveidots uz Skolotāju institūta bāzes. Līdz 90. gadu sākumam augstskola sagatavoja galvenokārt sākumskolas skolotāju, bērnudārzu pedagogus, matemātikas skolotājus un latviešu valodas un literatūras skolotājus visai Latvijai. 1990. gadā Liepājas Pedagoģiskais institūts uzsāka pāreju no viena profila augstskolas uz reģionālo vairākprofilu augstskolu un paralēli skolotāju izglītošanas studiju programmām tika izveidots plašs nepedagoģisko studiju programmu spektrs.
Cilvēku aizmugurē ir strūklaka, mūsdienās tās vietā ir puķu dobe. Mūsdienās labi var redzēt valrieksta koku, kurš 80. gados ir pavisam mazs. Fotogrāfijā var redzēt Latviešu biedrības nama stūri. Šī ēka bija uzbūvēta 1934. gadā pēc arhitekta Jāņa Blaua projekta, un jaunceļamajam biedrības namam pamatakmens tika ielikts, klātesot pašam Ministru prezidentam Kālim Ulmanim. Arī mūsdienās šī ēka atrodas savā vietā un izskatās tāpat. Aizmugurē var pamanīt arī dzelteno autobusu. Tādu autobusu mūsdienās jau vairs nevar redzēt, savukārt autobusa maršruti ir palikuši praktiski bez izmaiņām.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienojis Georgijs Bogdanovs, Liepājas 3. pamatskolas 7.a klases skolnieks. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Liepājas centrālā zinātniskā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Marina Grjaznova

Partnera apzinātājs: Georgijs Bogdanovs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.