Liepāja. Portretfotogrāfija. Cilvēki pie mājas Tosmarē, 1961

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Liepāja (Latvija), Durvis, Veci cilvēki, Jaunieši, Ģimenes, Lieveņi, Portretu fotogrāfija

Anotācija: Artūra Jansona vecvectēvs Vasilijs Šistakovs, kurš kopā ar sievu un kaimiņiem sēž pie savas mājas A. Pētersona (mūsdienās Spīdolas) ielā, Tosmarē. V. Šistakovs ir dzimis Tulā 1940. gadā un Otrā pasaules karā laikā, 14 gadu vecumā jau strādāja meža saimniecībā. 18 gadu vecumā viņš dienēja armijā un tika nosūtīts uz Liepāju. Pēc armijas apprecējās, viņam piedzima dēls (Artūra vectēvs) un 1961. gadā sāka strādāt Liepājas 29. kuģu remonta un būves rūpnīcā. Tā kā tajā laikā bija problēmas ar dzīvokļiem, rūpnīcas strādniekiem tika doti zemes gabali, kuros cilvēki varēja uzcelt dzīvojamās ēkas (starp tiem strādniekiem bija arī Artūra Jansona vecvectēvs). Līdz mūsdienām šajā mājā dzīvo Artūra Jansona vecmāte.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienojis Artūrs Jansons, Liepājas 3. pamatskolas 7.a klases skolnieks. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Liepājas centrālā zinātniskā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ņina Šistakova

Partnera apzinātājs: Artūrs Jansons

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.