Liepāja. Pie strūklakas Kara ostā, 1960-05

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Liepāja (Latvija), Strūklakas, Pareizticīgo Liepājas Sv. Nikolaja Jūras katedrāle, Austrumu Ortodoksālās baznīcas ēkas, Mazi bērni, Ģimenes, Portretu fotogrāfija, Karosta (Liepāja, Latvija)

Anotācija: Fotogrāfijā ir Jaroslavas Golovanovas vecvecmāte Valentīna (22 gadu vecumā), vecvectēvs Jurijs (26 gadu vecumā), vecmāte Tatjana (1 gada vecumā) un ģimenes draugi Ņina un Viktors. Jaroslavas vecvecmāte piedzima Krievijā, Novgorodā, kara laikā kopā ar ģimeni bija spiesta pārcelties uz Lietuvu, savukārt pēc kara beigām, ģimenes meklējumos, atgriezās Novgorodā, bet 1946. gada decembrī kopā ar ģimeni pārcēlās uz Latviju. Latvijā viņa dzīvoja Ezerē, pēc tam Priekulē, pabeidza arodskolu Nr.12 Rīgā un no 1956. gada dzīvoja Liepāja un visu mūžu nostrādāja Tosmares kuģu būvētavā "Tosmare" par virpotāju. Savukārt Jaroslavas vecvectēvs kara laikā dzīvoja Bērnu namā Krievijā, Latvijā nonāca, kad dienēja armijā un šeit arī palika. Līdz pašai pensijai strādāja Tosmares kuģu būvētavā "Tosmare" par atslēdznieku.
Fotogrāfijas otrajā plāna ir redzama mūsdienu Liepājas Svēta Nikolaja Jūras katedrāle, bet tajā periodā tā nedarbojās kā baznīca, bet kalpotājā par Jūrnieku jeb Bāzes klubu, kurā demonstrēja kinoseansus.
Kā arī fotogrāfijā ir redzama strūklaka, kura līdz 1968. gadam darbojās, bet to ieslēdza tikai svētkos. Savukārt pēc 1968. gada tā kalpoja tikai kā dekorācija. Līdz mūsdienām tā nav saglabājusies.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienoja Liepājas 3. pamatskolas skolniece Jaroslava Golovanova. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Liepājas centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valentīna Ivanova

Partnera apzinātājs: Jaroslava Golovanova

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.