Koristes Emīlija Lazdiņa un Grudmane, 1903-08-23

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sievietes, Portreti, Liepāja (Latvija), Izšūšana--Raksti, Kostīmi, Dziedātājas, Krelles, Portretu fotogrāfija, Kroņi, Tautastērps--Stilizācija, Priekšauti

Anotācija: Divas Latviešu kora dziedātājas, kuras piedalījās Krievijas cara Nikolaja II sagaidīšanā, Liepājas Tirdzniecības kanāla piestātnē. Viņš apmeklēja Liepāju 1903. gadā, kad 24. augustā pavadīja savu māti imperatori Mariju Fjodorovnu, kas kopā ar meitu Olgu ar imperatora jahtu "Polārzvaigzne" devās uz Dāniju pie radiniekiem. Fotogrāfijā no kreisās: Emīlija Lazdiņa un Grudmane. Uz priekšautiem izšūts uzraksts: "Es Latvju tautas meitiņa".
Otrajā pusē ar roku rakstīts teksts: "23. augustā 1903 gadā tai laikā kad Liepājā viesojās Krievijas cars Nikolajs II. Bildē redzamas divas koristes no kora kurš dziedot sveica caru. Dziesmu "Āvu, āvu baltas kājas", dabujuši dziedāt trīs reizes jo ļoti tā patikusi caram. Koris caru sagaidījis pie Tirdzniecības tilta Vecliepājas pusē. Uz bildes kreisā pusē stāv mana mamma Emilija Lazdiņa. Otra ir Grudmane".

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Либава : Либавская Фотографiя И. Я. Круминя

Atslēgvārdi: Dekorācijas, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.