Liepāja. Ļaužu grupa pie ieejas 6. lauksaimniecības un rūpniecības izstādē, 1934-09-16

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vārti, Ielas, Vīrieši, Sievietes, Sabiedriskās ēkas, Liepāja (Latvija), Lauksaimniecības izstādes, Svētku rotājumi, Flotes iela (Liepāja, Latvija), Kurzemes Lauksaimniecības biedrību savienība

Anotācija: Emigrantu iela (tagad Flotes iela) Liepājā. Ļaužu grupa pie ieejas Kurzemes lauksaimniecības biedrību savienības rīkotajā 6. lauksaimniecības un rūpniecības izstādē (norisinājās no 1934. gada 9. līdz 17. septembrim).
Citāts no laikraksta (Valdības Vēstnesis, Nr.203 (10.09.1934)): "Eksponātu daudzuma ziņā šī ir viena no viskuplākām un visplašākām izstādēm, kādas jebkad Liepājā un visā Kurzemē sarīkotas. .. Liepājas viesnīcas un mājvietas nespēj uzņemt visus iebraucējus, kādēļ rīcības komitejai nācies noorganizēt naktsmājas privātdzīvokļos un skolās un 3000 guļasvietu karaspēka kazarmās. Rēķina, ka pavisam Liepājā iebraukuši no ārienes vairāki desmittūkstoši personu."
Attēlā redzamā ēka celta Krievijas impērijas laikā ap 1898. gadu, kā Emigrantu pagaidu uzturēšanās nams pirms izceļošanas uz ASV. PSRS laikos tur atradās militāra skola. Ap 2000. gadu tur izcēlās ugunsgrēks, nams pilnībā nograuts 2016. gadā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.